torsdag 19 september 2019

Varbergorgien

Invigningen är nu klar. Det har gått tio veckor och vi står nu framför talarstol, där Kent skriker ut i natten sin lokalpatriotism, med stålakastare, som lyser åt alla håll.


Sen går Conny och hela Varbergs befolkning upp som ett lämmeltåg upp mot fästningen. Vid trappans fot står en stor staty som föreställer Lars Vilks rondellhund och jämte den ligger en sextioårig man, som är utklädd till Varbergsbocken och sätter på en trettonårig flicka som är utklädd till Vito Corleone i  filmen ”Gudfadern. När det går för honom skriker han för full hals: ”Jag går! Allting går! Man lever bara en gång! Leve Adolf Hitler och storkapitalet!”
Vid fängelsehålorna från medeltiden har man spärrar in stadens förståndshandikappade och tio polismän står och kissar på dem och dricker dyrt mousserande vin med sugrör.

Man ser ju inte längre havet från fästningsterrassen för ovanpå hela fästningen har man ju byggt ett stort diskotek och spelhall och där går allting på full fart: Ur högtalarna strömmar Gyllene tider, Kent har plockat upp Bockstensmannen från sitt bås och står och dansar bugg med honom varefter benbitarna ramlar av en efter en, ett kommunalråd har plockat ner en av kanonerna från taket och slår den med full kraft mot en bakbunden prostituerads vagina och två andra kommunalråd sätter på varsin prostituerad från Ukraina som i sin tur spelar golf med Karl XIIs kulknapp.
På väggen är en stor TVskärm som visar ishockeyVM. Reklam från en lokal inredningsbutik samt Pamela Andersons sextape och framför skärmen står en präst och sätter på en femårig kille i röven, som är utklädd till ängeln Mikael.
  • I believe… in imaginary friends!, utropar prästen då och lägger till ett gapskratt.
  • Jag kanske ska spela ”Imagine” med John Lennon, säger Kent då och blinkar lite med ena ögat.
  • Ja, gör det. Sätt även på lite hårdrock med satanistiska texter. Blasfemi är bra. Det sätter ens tro på prov. Objektivitet är fina grejer det. Total randome!
  • Ska bli, säger Kent då och sätter på ”Welcome to hell” med Venom, varefter prästen lägger till med ett avgrundsvrål.

Plötsligt stoppas musiken och Kent ställer sig på ett bord och säger:
- Följ med mig upp på taket.
Så går de som får plats upp för en trappa och de ställer sig på ett glastak, som har en stor bronsstaty tillhörande Varbergsbocken som håller en stor dildo i handen.
-Ni kanske trodde att allting slutade här i Varberg, säger han då med högdragen min och pekar mot himlen, men jag lovar er det slutar inte i denna värld; jag har fått kontakt med yttre rymden!
Folk stirrar förundrat på varandra och han fortsätter:
- Ja, jag har kontaktat utomjordingar och de ska ikväll lyfta hela fästningen och förflytta oss till en helt annan planet.
Just då syns ett stort blått sken som omfångar hela fästningen och den börjar lyfta från marken.
  • Vi lyfter! Vi lyfter!, utropar Kent då.
I nästa sekund trycker en utomjording, som sitter i kontrollrummet i rymdskeppet, på en knapp och hela fästningen, och alla som befinner sig där, förintas.
-Karl Hygge

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar