måndag 30 september 2019

Bortgift


                                                 1
  • Vill ni vara ensamma nu?, frågar flickans mamma. 
Henrik håller på att bli bortgift av en grekortodox jugoslavisks familj. Henrik är 32 och flickan är sjutton. Hon har flirtat med Henrik på en busshållplats ner till Falkenberg, när Henrik höll på att missbruka läkemedlet Naproxen, och helt plötsligt har Henrik och flickan blivit ihop.
Henrik går in i rummet. På väggen hänger en idolaffisch på Justin Bieber. Henrik hatar Justin Bieber. Henrik smeker Alicia över håret och säger:
  • Ska vi hångla?, och för sakta in tungan i hennes mun.
Han börjar sedan dra upp hennes tröja, men då säger hon:
  • Inte nu; inte förrän vi gifter oss.
  • Nä hä? Har du någon musik att sätta på då?
Alicia sätter på senaste plattan med Justin Bieber och Henrik kväljs inombord.


Henrik sitter hemma och onanerar och tittar på incestporr. En artonårig flicka får inte röka av sin styvpappa; efter att hon inte ens lyssnar på honom, när han säger till henne att hon har dåliga betyg, kommer han inte till hennes rum på natten och säger att hon har fina bröst och har sedan sex med henne; den enda invändningen hon har att han inte ska säga någonting till hennes biologiska mamma.
Henrik runkar till det går för honom och sedan sprutar han sin sperma på det enda foto han har av Alicia och kastar sedan fotografiet i papperskorgen i badrummet. Efteråt känner en stark skamkänsla inom sig och börjar sedan på att skriva en krönika i en svensk kvällstidning om Vilhelm Mobergs brister och tillgångar i sin roll som folkbildare.

3

Flax Flax. En skata flyger förbi det äppelträd, på en äng på en kommunal mark, som Henrik står och plockar ner i en Icakasse. Han konstaterar att det trots allt ändå är ganska bra med Allemansrätten, som tillåter honom att göra så, men han har ändå inga planer på att bli nationalist. Sedan är det ju också så: 
Även om man tillåts av lagen att göra såhär, så är det ändå inbegripit i den svenska mentaliteten att såhär gör man ändå inte. Henrik vet detta och vet samtidigt också att polis och andra myndighetspersoner stör sig på honom för en sådan sak, och gärna skulle vila sätta dit honom för ett småbrott.

Henrik går nu bort och rotar i soprummet. Han funderar på om han kan hitta något sladd eller trästycke som han kan ta med hem. Här är reglerna det omvända: Detta är av lagen olagligt, men han åker inte dit för det.
Henrik plockar en obrukbar sladd till sin lägenhet, kollar lite incestporr på datorn och tar sedan en värktablett och somnar på soffan, framför Ton med Per Mobergs matlagningsprogram.

4

Henrik sitter med ett samtal med en kvinnlig präst. Hon heter Cecilia.
  • Jag har gjort någonting fruktansvärt, säger Henrik till henne. Jag har blivit tillsammans med en tjej jag inte älskar.
  • Kan du inte bara säga det till henne?, säger Cecilia då.
  • Det blir svårt. Hennes föräldrar är från Jugoslavien och har svårt att accepterat av vi kysst varandra och sedan inte blivit tillsammans med varandra.
  • Men gift dig med henne ändå, säger Cecilia då. Det är många som gör.
  • Men är inte det fel?
  • Är det här fel?, säger Cecilia och lägger Henriks hand på hennes bröst samtidigt som hon runkar av honom.

-Joel Abrahamsson





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar